Om Clix by Midsummer­

Produktinformation

  • 749 kr/m² inklusive takplåt och 50 % täckning av solceller

  • Snabbt och enkelt att lägga

  • Testat ner till 5,7 graders lutning

  • Man kan gå på hela taket

Plåten finns i färgerna; svart, silver, tegelröd, mörkgrått och aluzink.

Med Clix by Midsummers integrerade solcellstak blir ditt hus snyggt och producerar samtidigt el åt dig. Taket baseras på Clix attraktiva falsade plåttak  som har hög vindtålighet och går snabbt och enkelt att montera. Tunnfilmssolpanelerna integreras på plåten i fabriken. Tunnfilmssolpanelerna är bara 2 mm tjocka, flexibla och lätta och tillsammans med plåttaket skapar de Clix by Midsummer, marknadens snyggaste integrerade solcellstak. Solcellerna i panelerna är så kallade CIGS-solceller, vilket innebär att den ljusabsorberande halvledaren består av koppar, indium, gallium och selen. Solcellerna är fria från både kadmium och bly. Solpanelerna är CE-märkta, IEC-certifierade och UL-certifierade och takplåten är CE-märkt.

Mått

Plåten till Clix by Midsummer kan göras i valfri längd upp till 12 meter och den täckande bredden är 0,485 meter.

Solpanelerna tillverkas i följande standardlängder; 2 meter, 3,7 meter och 4,0 meter och kan vid behov måttanpassas. Solpanelernas bredd är 0,35 meter.

Installation

Clix by Midsummer monteras enkelt själv av den händige lekmannen eller av din hantverkare. Elinstallationerna tar upp till en arbetsdag och ska göras av ett elinstallationsföretag med verksamhetstypen elproduktionsanläggningar, enligt Elsäkerhetsverkets offentliga register. Behöver du hjälp att hitta hantverkare i ditt område, kontakta oss så hjälper vi dig.

Garantier

Vi garanterar 90 % av den installerade toppeffekten efter 10 år, 80 % av den installerade toppeffekten efter 25 år och lämnar 5 års produktgaranti på solpanelerna. På växelriktarna lämnas 5 års garanti. Midsummers solpaneler är CE-märkta och certifierade enligt den internationella standarden IEC 61646 och IEC 61730 samt den amerikanska standarden UL. På plåten lämnas 15 års garanti.

Svensktillverkat är smart

Som enda tillverkare producerar Midsummer både solceller och solpaneler i Sverige. Produktion sker i vår fabrik i Järfälla, där även plåten falsas. Midsummer är världsledande inom tillverkning och utveckling av kostnadseffektiv och nyckelfärdig produktionsutrustning för CIGS-solceller. Solcellerna i Clix by Midsummer tillverkas av Midsummers egenutvecklade maskin DUO. Av solcellerna tillverkas solpaneler och dessa integreras i plåttaket i fabriken. Plåten till taket levereras av svenska SSAB. I fabriken i Järfälla används endast svensk förnyelsebar el.

 

Om Midsummer

Midsummer är världsledande inom tillverkning och utveckling av kostnadseffektiv och nyckelfärdig produktionsutrustning för CIGS-solceller. Vår egenutvecklade maskin DUO säljs framförallt på export. Företaget grundades 2004 och 2017 var försäljningen 115 miljoner, företaget har 70 medarbetare.

Räkna på ditt solcellstak

Med Clix by Midsummers kalkylator får du en uppskattning om hur mycket du kan spara årligen med vårt snygga solcellstak.

Räkna på ditt tak