Solcellstaks­­­­­kalkylatorn

  • 749 kr/m² inklusive takplåt och 50 % täckning av solceller*
  • Med integrerade solceller blir ditt hus snyggt och producerar samtidigt el åt dig
  • Snabbt och enkelt att lägga

Nedan kan du räkna på ditt tak och snabbt och enkelt få en uppskattning av hur mycket du kan spara med Clix by Midsummer.  Är du osäker på termerna och hur de hänger ihop? Skrolla ner så hittar du en förklaring.

Du sparar: 0 kr/år

  • Nominell effekt (kW):
  • Elproduktion (kWh/år):
  • Återbetalningstid hela taket (år):
  • Återbetalningstid solceller (år):
  • Pris kr (ink moms efter solcellsstöd):

Så här har vi räknat

Priset är inklusive moms och efter solcellsstöd på 30 %. Priset inkluderar plåttak, solceller och växelriktare.

Priset är exklusive nockplåt, fotplåt, vindskiveplåt samt montage. Beräkningarna baseras på installation av solpaneler på halva ditt tak, den halvan som vetter åt söder, sydväst eller sydöst och ger högst elproduktion. Beräkningarna baseras på en takvinkel på 27 grader vilket är en vanlig takvinkel i Sverige. Beräkningarna för elproduktionen är en uppskattning baserade på en schablon och varierar med var i Sverige du bor, mer information om solinstrålning i olika delar av Sverige hittar du hos SMHI här.

Återbetalningstiden är baserad på ett elpris på 1,35 kr/kWh för egenanvänd el och 1,1 kr/kWh för såld överskottsel, se sidan ”Så här går det till” för detaljerade beräkningar. Beräkningarna är baserade på  fördelningen över året i en normalvilla i Stockholm med 25 000 kWh i årsförbrukning visar att 60 % av elen kan användas i huset och 40 % säljas som överskott.

*  Priset är inklusive moms, efter solcellsstöd och baseras på 50 % täckning av solceller. Priset inkluderar plåttak, solceller och växelriktare. Priset är exklusive nockplåt, fotplåt, vindskiveplåt samt montage.

 

Jag vill bli kontaktad

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

De olika termerna och hur de hänger ihop

Nominell effekt – är ett mått på hur mycket solcellerna kan producera som mest och mäts i kilowatt (kW).

Elproduktion – När en solinstallation har producerat 1 kW under 1 h så fås 1 kilowattimme (kWh). 1 kW solpaneler ger mellan 800 – 1100 kWh/år beroende på var i Sverige installationen görs, i vilket väderstreck och lutning de placeras samt hur skuggningen ser ut.

En vanligt förekommande villainstallation är på cirka 50 m² och ger cirka 3,7 kW och en ungefärlig årsproduktion av el på 3700 kWh i Götaland och Svealand.

 

Så här går det till

Att installera solceller är enkelt. För att göra det ännu enklare för dig så har vi delat upp det i tydliga steg.

Läs mer